Європейська Комісія схвалила приєднання України до програми Європейського Союзу URBACT IV на період 2021-2027 років title

У грудні 2023 р. Європейська Комісія схвалила приєднання України до програми Європейського Союзу URBACT IV на період 2021-2027 років (Urban Development Network) (далі — Програма). Програма має великий досвід роботи у питаннях підтримки міст та регіонального розвитку.


Наразі Програма реалізується 27 державами-членами ЄС, Норвегією та Швейцарією, державами-кандидатами до вступу в ЄС, де діє Інструмент передвступної допомоги ЄС (IPA): Албанія, Чорногорія, Сербія, Північна Македонія та Боснія й Герцеговина. Загальний бюджет програми на 2021-2027 рр. був збільшений та наразі становить майже 87 млн євро. Програма охоплює всю територію країн-учасниць і відкриває додаткові можливості для міст України.


У цьому році міста України можуть подавати заявки, брати участь у заходах та приєднуватися до мереж URBACT. Це унікальна можливість обмінюватися досвідом, знаннями та покращувати місцеву політику.


Ураховуючи зазначене, інформуємо що 26 березня 2024 р. об 11 год. Секретаріат Кабінету Міністрів України організовує проведення інформаційного дня в онлайн-форматі з метою популяризації можливостей Програми та сприяння активній участі українських партнерів.

Відповідно до правил Програми основними бенефіціарами є:

- міста, міські територіальні громади;

- підприємства, установи та організації, що перебувають у комунальній власності відповідних міських територіальних громад та залучені в комплексному соціально-економічному розвитку міст (економічний розвиток, енергопостачання, охорона здоров’я, транспорт, тощо);

- асоціації органів місцевого самоврядування.

Залежно від конкурсу бенефіціарами можуть бути також університети та дослідницькі центри, діяльність яких пов’язана з розвитком міст.

Детальніше про Програму можна дізнатися за посиланням: https://urbact.eu/eu-city-labs .

Google-форма, розміщена за посиланням http://surl.li/rrecz, доступна для заповнення до 14:00 год. 25 березня 2024 року.

Посилання для зустрічі буде надіслано учасникам на зазначені в реєстраційній формі адреси електронної пошти.

ІНШІ НОВИНИ
За інформацією Посольства України в Чеській Республіці у період з 04 по 06 червня 2024 року у м. Брно (Чехія) відбудеться щорічна Міжнародна виставка «URBIS» (формат «Smart Cities Meetup»).
Щодо кампанії до Дня охорони праці
17 - 19 квітня 2024 у Міжнародному Виставковому Центрі проходив Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024