Безкоштовний онлайн-курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності» title

Безкоштовний онлайн-курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності»

 

Фонд «Східна Європа» у співпраці з Міністерством молоді та спорту України розробили курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності». Він безкоштовний і доступний на Освітній онлайн-платформі «Зрозуміло»! Ведуча курсу - Марічка Падалко, автори лекцій освітнього курсу– науковці й науковиці Українського інституту національної пам’яті та Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Цей курс спрямований на формування української національної та громадянської ідентичності, підвищення рівня знань про історію боротьби за незалежність України, волонтерські рухи, поглиблення знань з новітньої історії України – її європейський вибір.

Протягом курсу розглядатимуть питання: становлення української національної ідентичності через подолання російських міфів подолання байдужості, меншовартості формування активної громадянської позиції, українське волонтерство.

Цей курс розроблений для: вчителів і вчительок історії, фахівців, залучених до виховної роботи, громадських і волонтерських організацій та реалізації проєктів національно-патріотичного виховання всіх, хто хоче підвищити власний рівень знань про історію України, поглибити знання з новітньої історії, сучасних процесів державотворення та розвитку українського громадянського суспільства.

Онлайн-курс складається з восьми лекцій:

  • Україна: війна в Європі
  • Декомунізація та деколонізація: чому це важливо?
  • Громадянська ідентичність: подолання байдужості й меншовартості, формування активної громадянської позиції
  • Голодомор в Україні. Соціокультурні виміри
  • Українська національна ідентичність і подолання російських міфів
  • Політичні маніпуляції: як розпізнати і що їм протиставити?
  • Методика національно-патріотичного виховання
  • Українське волонтерство: еволюція феномену

Курс доступний за посиланням - https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-046+Nov2023/about   

ІНШІ НОВИНИ
За інформацією Посольства України в Чеській Республіці у період з 04 по 06 червня 2024 року у м. Брно (Чехія) відбудеться щорічна Міжнародна виставка «URBIS» (формат «Smart Cities Meetup»).
Щодо кампанії до Дня охорони праці
17 - 19 квітня 2024 у Міжнародному Виставковому Центрі проходив Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024