День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
11.12.2020 15:55
title

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений Указом Президента України № 945/2006 від 10 листопада 2006 року.

Саме 14 грудня  1986 року було офіційно завершено будівництво саркофага над зруйнованим  енергоблоком Чорнобильської АЕС.

В житті українців Чорнобиль є великою раною болю і втрат. Масштаби лиха та наслідків стали найтяжчими в історії світу. Було врятовано мільйони життів завдяки героїзму ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Схиляючи голови, вклоняємося перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів, висловлюємо велику повагу цим людям, які свідомо та жертовно віддали своє життя, виконавши найвищий обов'язок перед Україною та її народом – зупинили ескалацію катастрофи, унеможлививши її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї нашої країни та інших держав.

Їхній подвиг яскраво свідчить про те, що лише ми самі спроможні відвести біду від нашого дому, нашої країни та наших майбутніх поколінь. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

Зичимо учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров’я, довголіття, миру та злагоди. Низький уклін пам’яті тих ліквідаторів, хто не дожив до цього дня, віддавши за нас своє життя.


ІНШІ НОВИНИ
За інформацією Посольства України в Чеській Республіці у період з 04 по 06 червня 2024 року у м. Брно (Чехія) відбудеться щорічна Міжнародна виставка «URBIS» (формат «Smart Cities Meetup»).
Щодо кампанії до Дня охорони праці
17 - 19 квітня 2024 у Міжнародному Виставковому Центрі проходив Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024