Безкоштовна технологія 3D друку респіраторів title

Безкоштовна технологія 3D друку респіраторів

Шановні власники нового типу 3D принтеру, сподіваємося, ця практична інформація зацікавить вас і буде використана для захисту медиків від короновірусу.

Згідно інформації Ольги Михайлівни Глайхової (м. Соколов, Чеська Республіка) технологію друкування респіраторів на 3D принтері, створену Александром Лазаровим, удосконалили його колеги – науковці кафедри інформатики, робототехніки та кібернетики (Cesky institute informatiky, robotiky a kybernetikyCIIRC) Празького політехнічного інституту. Було також вирішено питання силіконового ущільнення, завдяки чому респіратор отримав сертифікацію і дозвіл на використання в лікарнях. Скачати вихідний код до респіратора Лазарова в будь-якій точці світу і друкувати свої респіратори може кожний власник нового типу 3D принтеру – CIIRC передав у користування свій винахід усім як open source, тобто безкоштовно.

Якщо зазначена інформація вас зацікавила, то докладніше про розробку за посиланням http://www.ciirc.cvut.cz та glajchova@volny.cz .

ІНШІ НОВИНИ
Відзначення Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років
XXII Міжнародний промисловий форум - 2024
У період з 04 по 06 червня 2024 року у м. Брно (Чехія) відбудеться щорічна Міжнародна виставка «URBIS» (формат «Smart Cities Meetup»).
Щодо кампанії до Дня охорони праці
17 - 19 квітня 2024 у Міжнародному Виставковому Центрі проходив Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024