Київські виробники та представники влади спільно обговорили існуючі проблеми в промисловості
30.11.2017 12:30

Керівники найбільших київських підприємств обговорили разом з представниками влади перспективи розвитку промисловості та індустріалізації України на дискусійному круглому столі, що відбувся у Київській торгово-промисловій палаті.

Голова Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк представив керівникам київських підприємств промисловий пакет реформ, який запровадить дерегуляцію для експортерів, інвестиційні стимули для нових виробників, доступні кредити, фіскальні стимули для промисловості, безкоштовне приєднання до електромереж.

Київські виробники та підприємці одноголосно підтримали рішення на створення урядом експортно-кредитного агентства, яке сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції  та збільшенню обсягу експорту не сировини, а готової продукції з високою доданою вартістю. Підприємці покладають надії на щонайшвидше запровадження нової національно орієнтованої формули державних закупівель "Купуй українське, плати українцям!", а також на безкоштовне підключення до електромереж, створення індустріальних парків.

Підприємці вважають, що законодавча ініціатива "Купуй українське, плати українцям!" зробить обов'язковим врахування нецінових факторів, передусім місцевої складової, при держзакупівлях спеціалізованої продукції. Держзакупівлі та податки, на їх думку, по-справжньому запрацюють на українську промисловість та економіку. А це значить нові робочі місця і гідні зарплати для українців.

За словами голови Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва, у міжнародній практиці широко розповсюджена багатофакторна оцінка тендерних пропозицій при держзакупівлях. У Франції лише 4% публічних закупівель здійснюється виключно за ціновим критерієм, у Великобританії – 7%, в Голландії – 10%, в Іспанії – 24%. У Німеччині, Австрії та Італії – лише кожна друга держзакупівля йде виключно за ціновим критерієм. Проте в Україні понад 99% публічних закупівель – виключно цінові.



 
ІНШІ НОВИНИ
За інформацією Посольства України в Чеській Республіці у період з 04 по 06 червня 2024 року у м. Брно (Чехія) відбудеться щорічна Міжнародна виставка «URBIS» (формат «Smart Cities Meetup»).
Щодо кампанії до Дня охорони праці
17 - 19 квітня 2024 у Міжнародному Виставковому Центрі проходив Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024