Про заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві

05 жовтня 2017 року Київською міською радою прийнято рішення  N 166/3173 «Про заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві».

Своїм рішенням Київська міська рада в межах компетенції встановила основні засади мовної політики при наданні суб'єктами господарювання на території міста Києва послуг в сфері обслуговування населення та розміщення рекламної продукції. 

Норми, прийняті Київською міською радою, передбачають, що : 

  • рекламні оголошення, вивіски, плакати, афіші, повідомлення та інші форми аудіо- і візуальної рекламної продукції повинні виконуватись українською або іншою мовою з обов'язковим зазначенням їх перекладу чи транслітерації українською мовою;
  • суб'єкти господарювання на території міста Києва повинні надавати послуги у сфері обслуговування (спілкування з клієнтами, меню в закладах господарського харчування тощо) першочергово українською мовою і переходити на іноземну мову виключно у випадку, коли це є прийнятним для сторін.


Ознайомитися з зазначеним Рішенням можна за посиланням .




ІНШІ НОВИНИ
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
27 березня 2024 р. відбудеться онлайн-презентація заступника Міністра економіки України Олексія Соболева “Ukraine Facility: зміст Плану, закладені реформи та їх вплив на бізнес”
У грудні 2023 р. Європейська Комісія схвалила приєднання України до програми Європейського Союзу URBACT IV на період 2021-2027 років (Urban Development Network)
У виставковому центрі "АККО Інтернешнл" проходить виставка «BABY EXPO 2024» та «CHILDRENS FASHION Весна 2024»
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024