Помер Борис Патон title

Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) глибоко сумує з приводу смерті Бориса Євгеновича Патона – Президента Національної академії наук України, видатного українського науковця, Героя незалежної України.

Це велика, болісна втрата не лише для наукової спільноти, громади міста Києва, а для всієї України.

Борис Патон – ціла епоха, легенда української та світової науки. Його називають “батьком зварювання”, адже саме в цій сфері він здійснив найголовніші відкриття. Його головні наукові дослідження присвячені процесам автоматичного і напівавтоматичного зварювання в космосі, під водою. За його ініціативи було проведено перше в світі зварювання живих тканин, і цю технологію використовують сьогодні для проведення тисяч операцій.

Борис Євгенович Патон – більш, як півстоліття очолював Національну академію наук України, став фундатором багатьох нових  напрямків розвитку науки.

Національна академія наук України, під його керівництвом, перетворилася на один з найбільших в усьому світі наукових центрів, що відіграє важливу роль у житті суспільства, міста і держави. Роботи і дослідження Бориса Патона змінили життя не сотень чи тисяч людей, а усього людства.

Сьогодні ми втратили велику людину…

Висловлюємо найщиріші співчуття колегам, рідним та близьким.

Вічна світла пам’ять. Спочивайте з миром.

ІНШІ НОВИНИ
За інформацією Посольства України в Чеській Республіці у період з 04 по 06 червня 2024 року у м. Брно (Чехія) відбудеться щорічна Міжнародна виставка «URBIS» (формат «Smart Cities Meetup»).
Щодо кампанії до Дня охорони праці
17 - 19 квітня 2024 у Міжнародному Виставковому Центрі проходив Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024