Технології штучного інтелекту та інтернет речей для промислових підприємств title

28 липня  2020 року  в конференц-залі готелю Козацький за адресою: м. Київ, вул. Михайлівська, 1/3, відбулася презентація проекту “Технології штучного інтелекту та інтернет речей для промислових підприємств”. Організатор зазначеного заходу – фінська компанія  Zyfra спільно з українською компанією “Полар Ай Ті”.

На запрошення організаторів в заході прийняли участь заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Анатолій Баган, віце - президент УСПП  Сергій Зімін, Голова Ради директорів підприємств, установ та організацій м. Києва, генеральний директор ДП ВО “Київприлад” Олександр Осадчий, віце – президент Київської торгово-промислової палати Віталій Майстренко та керівники провідних промислових підприємств м. Києва.

Презентував проект “Технології штучного інтелекту та інтернет речей для промислових підприємств” директор ТОВ “Полар Ай Ті” Дмитро Левін, який доповів присутнім, що складовою частиною Інтернету Речей і його головною на даному етапі розвитку технологій рушійною силою є Промисловий (або Індустріальний) Інтернет Речей (Industrial Internet of Things, IIoT). Промисловий (або Індустріальний) Інтернет Речей - це система об'єднаних комп'ютерних мереж і підключених до них промислових (виробничих) об'єктів з вбудованими датчиками і програмним забезпеченням для збору та обміну даними, з можливістю віддаленого контролю і управління в автоматизованому режимі, без участі людини.

На першому етапі впровадження IIoT на промислове обладнання встановлюють датчики, виконавчі механізми, контролери та людино-машинні інтерфейси. В результаті стає можливим збір інформації, яка дозволяє керівництву отримувати об'єктивні і точні дані про стан виробництва. Оброблені дані надаються всім підрозділам підприємства. Це допомагає налагодити взаємодію між співробітниками різних підрозділів і приймати обґрунтовані рішення.

Отримана інформація може бути використана для запобігання позаплановим простоям, поламкам устаткування, скороченню позапланового техобслуговування та збоям в управлінні ланцюжками поставок, тим самим дозволяючи підприємству функціонувати більш ефективно.

Оприлюднена Дмитром Левіним інформація викликала велику зацікавленість присутніх керівників промислових підприємств міста, широке обговорення презентованої теми та побажання керівників заводів бути присутніми на практичній реалізації проекту на одному з підприємств міста.

У своїх виступах керівники підприємств також висловили надію, що запровадження проекту в його практичній площині буде сприяти технічній модернізації виробничих процесів та підвищенню ефективності виробництва промислової продукції.

ІНШІ НОВИНИ
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
27 березня 2024 р. відбудеться онлайн-презентація заступника Міністра економіки України Олексія Соболева “Ukraine Facility: зміст Плану, закладені реформи та їх вплив на бізнес”
У грудні 2023 р. Європейська Комісія схвалила приєднання України до програми Європейського Союзу URBACT IV на період 2021-2027 років (Urban Development Network)
У виставковому центрі "АККО Інтернешнл" проходить виставка «BABY EXPO 2024» та «CHILDRENS FASHION Весна 2024»
Розробник КНДУ НДІРоМ © 2024