Співпраця з країнами Африки

З 28.02.17 по 10.03.17 відбувся візит делегації українського бізнесу до Республіки Ангола. 

Республіка Ангола імпортує більшу частину товарів, що споживаються в країні - близько 15 млрд дол США, тому країна є перспективною для українських підприємств-експортерів.

Метою візиту було опрацювання можливостей налагодження більш тісних торгово-економічних зв'язків з Анголою та відповідним регіоном в цілому. Стратегія товарної інтервенції українських товарів до Анголи, як і до інших африканських країн, повинна бути побудована на глибокому розумінні трьох складових: влада, бізнес, технології з імпорту та дистрибуції.

Відповідно, ключовими подіями в рамках візиту стали зустрічі із державними секретарями Міністерства торгівлі та Міністерства сільського господарства, керівниками структурних підрозділів цих державних органів. Це дозволило розробити контактне поле щодо розгортання співробітництва. Також були з'ясовані пріоритети державної зацікавленості в сфері міжнародної торгівлі та інвестицій; досягнуті домовленості та підготовлено підґрунтя для укладання міжвідомчої угоди з Міністерством сільського господарства Анголи та досягнуто розуміння щодо процедури найскорішого зняття заборони на експорт курячого м'яса до Анголи.

Широке розгортання торгових відносин з ангольським бізнесом не можливе без використання великих бізнес-асоціацій. Тому під час візиту Делегації було підписано меморандуми з Торгово-промисловою палатою Анголи та Індустріальною асоціацією Анголи, в яких визначені напрямки розгортання співробітництва та порядок надання допомоги бізнесу. Проговорено питання щодо запрошення української делегації для участі в Міжнародному конгресі бізнесу в Анголі в липні цього року. Однак вже сьогодні є можливість звертатися з пропозиціями щодо експорту та імпорту продукції.

Слід зазначити, що в державних установах Анголи працює багато посадовців, які навчалися в Україні. Такі контакти мають великий потенціал до налагодження конструктивного діалогу з ангольською стороною.

Всього було проведено більше 40 зустрічей та переговорів з представниками ангольського бізнесу та бізнес-асоціацій. Отримано комерційні пропозиції щодо бажаних експортних поставок з України. Побудовано мережу контактів задля просування вітчизняного експорту за участю великого, середнього та малого бізнесу Анголи.

Також під час візиту були опрацьовані питання щодо зменшення втрат та ризиків, пов'язаних із розрахунками та імпортом в Анголу; встановлені контакти з основними дистриб'юторами, які чекають на пропозиції з України.

Ангольський бізнес зацікавлений в багатьох аспектах участі українських підприємців в поставках та побудові різних об'єктів в Анголі, таких як млини, лінії з переробки сировини, поставки с/г техніки, тощо.

Слід звернути увагу на недостатність в країні таких видів продукції як: молочна, куряче на інші види м'яса, сільськогосподарська техніка, обладнання для переробки, зберігання, фасування, добрива та пестициди, тощо. Також ангольська сторона дуже зацікавлена в розміщенні на території країни підприємств для виробництва сільськогосподарської техніки та обладнання для переробки, а також в залученні в країну технологій вирощування зернових та іншої агропродукції.

Активну участь в організації візиту брало Посольство України в Анголі та МЗС України.

Додатково інформуємо, що 21 квітня цього року буде проведено практикум щодо можливостей експорту до Анголи. 


В разі зацікавленості щодо співпраці з бізнес-колами Республіки Ангола, просими звертатись до Торгово-промислової палати України за тел. 586-40-15, 272-29-11; email: [email protected].


ІНШІ НОВИНИ
34 Міжнародна спеціалізована виставка взуття та аксесуарів
17-19 квітня 2024 року відбудеться Міжнародний форум харчової промисловості і упаковки IFFIP 2024
27 березня 2024 р. відбудеться онлайн-презентація заступника Міністра економіки України Олексія Соболева “Ukraine Facility: зміст Плану, закладені реформи та їх вплив на бізнес”
У грудні 2023 р. Європейська Комісія схвалила приєднання України до програми Європейського Союзу URBACT IV на період 2021-2027 років (Urban Development Network)
У виставковому центрі "АККО Інтернешнл" проходить виставка «BABY EXPO 2024» та «CHILDRENS FASHION Весна 2024»